EPDM - fremragende ozon- og vejrbestandighed

EPDM er en syntetisk gummi, som er særdeles velegnet til udendørs brug, samtidig med det er bestandigt for kemikalier. Lad os hjælpe med at vælge den rigtig gummitype.

Kontakt os
Epdm gummi hos Olet Industrigummi A/S

EPDM også kaldet Ethylen-Propylengummi

Epdm bliver også kaldet Ethylen-propylen gummi, og det er en syntetisk gummi. Typen er særdeles velegnet til udendørs brug, da den har en god modsstandskraft mod UV-stråling, vand og vejr. Samtidig tåler denne gummi også de fleste kemikalier, men er knap så god til Olieprodukter.

EPDM gummi blev opfundet i 1960’erne og inden opfindelsen brugte man typisk naturgummi eller neopren gummi. Disse to gummityper havde dog svært ved at klare de øgede krav og påvirkninger i den industrielle udvikling. Hvorfor man gik i gang med at udvikle en syntetisk gummi, som kunne leve op til kravene fra den industrielle branche.

EPDM gummis egenskaber lever op til høje krav

Er du i en branche hvor kravene til gummis egenskaber er høje, så kan EPDM gummis egenskaber være løsningen. Der fndes ingen andre gummityper, som kan tåle ligeså brutale forhold som denne gummitype. Her bibeholdes de elastiske egenskaber helt ned til -45°C og endvidere klarer gummiet langt de fleste kemikalier. 

EPDM er et meget smidigt materiale og det gør det fordelagtigt at arbejde med. Særligt hvis der skal bruges større emner. Denne gummitype fås i mange forskellige farver og former, og fås både som cellegummi og fastgummi.

EPDM står for Ethylen, Propylen, Dien og Monomer, som er de fire bestandele som gummiet er lavet af. Du kan få EPDM i forskellige hårdheder fra 30 – 90 Shore A. 

Anvendelse af EPDM gummi

Denne gummitype kan anvendes i rigtig mange brancher og til mange formål. Anvendelsen af EPDM gummi er alsidig, da gummitypen er særdeles brugbar, både ude og inde. Derfor ses det ofte brugt som vinduespakninger, i bassiner og facader, ved tagdækning og meget mere. De typiske brancher er bil-, marine- og byggebranchen.

Lad os hjælpe med at finde den rigtige gummitype

Hos Olet Industrigummi A/S er vi altid klar til at hjælpe dig med svar på dine spørgsmål. Vi rådgiver gerne om valg af gummitype til lige netop dit projekt. Så tøv ikke med at kontakte os, for professionel sparring og rådgivning.