Fluorgummi, Viton, FPM eller FKM

Fluorgummi er gummibranchens Rolls Royce.

Lad os hjælpe med at finde den helt rigtige gummitype til din opgave.

Kontakt os
Fluorgummi er særdeles velegnet til pakninger

Fluorgummi – et kært barn med mange navne

Fluorgummi er indbegrebet af formuleringen “kært barn har mange navne”. Gummitypen kaldes nemlig også Viton, FPM og FKM, og anses som gummibranchens Rolls Royce. Det er nemlig et af de bedste produkter på markedet for gummi.

Men hvad er det egentlig der gør at denne gummitype er så specielt?

Det kan bruges til næsten alt, alle brancher, alle miljøer og næsten alle formål. Men på trods af dette, så er det sjældent noget man som helt almindeligt menneske stifter bekendtskab med i dagligdagen.

Fluorgummis mange gode egenskaber

Fluorgummi har mange gode egenskaber og da det indeholder fluor har det en resistens over for mange forskellige kemikalier. Selv koncentrerede syrer og baser kan det modstå. Viton gummi er også resistent overfor olie, brændstof og lignende. Det kan anvendes fra -15 og op til 200°C, men er en ret dyr gummiblanding.

Gummitypen bruges ofte til specielle pakninger, som udsættes for stærke kemikalier og høj varme.

 

Anvendelsesmuligheder for Fluorgummi

Anvendelsesmulighederne for Fluorgummi, eller Viton gummi, er mange, og næsten alle industrier kan drage nytte af denne gummitype. Den anvendes især indenfor blandt andet bilindustrien, marine- og offshoreindustrien, samt energiindustrien. 

Typen her kan anvendes både inde og ude, og bevarer sine egenskaber selv ved meget lave temperaturer.

Hjælp til valg af gummitype? Kontakt os i dag.

Vi er klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige gummitype til dit projekt. Vi tilbyder altid professionel sparring og rådgivning, med baggrund i vores mange års erfaring.