Nitrilgummi eller NBR - særlig velegnet til olie og dieselolie

Nitrilgummi er en syntetisk gummi som ofte anvendes i fødevareindustrien til pakninger og tætninger. Lad os hjælpe med at finde den rigtige gummitype til opgaven.

Kontakt os
NBR gummi også til fødevarekontakt

Nitrilgummi er et syntetisk gummiprodukt

Nitrilgummi, med det tekniske navn NBR, er et syntetisk gummiprodukt, baseret på akrylonitril og Butadien.

Det har en fantastisk modstansdygtighed over for Olie, fedt og opløsningsmidler. Af den årsag bruges det ofte til slanger og pakninger. Jo højere koncentration af akrylonitril, des bedre olieresistens, men des lavere fleksibilitet ved lave temperaturer.

Nitrilgummi er i det daglige kendt fra de blå nitrilhansker, som bruges i medicinalindustrien. Men nitrilgummi er meget mere end de blå handsker.

Fantastiske egenskaber kendetegner nitrilgummi

Nitrilgummi, eller NBR, er kendetegnet ved at have nogle fantastiske egenskaber. Især pakningsegenskaberne skal fremhæves, og gummitypen kan godkendes som fødevarekontaktmateriale (FKM) og er i den forbindelse tit blå, så den er nem at kende fra fødevarerne.

Især resistensen for olie, fedt og opløsningsmidler skiller sig ud fra andre syntetiske gummityper.

Der findes faktisk ingen anden gummi type, med samme høje modstandsdygtighed over for disse, som nitrilgummi.

NBR gummi er et elastisk materiale og det kan anvendes både inden, og udendørs. Men på grund af dets dårlige modstandsdygtighed over for Ozon og Uv-stråling, anbefales det primært til indendørs brug. Holdbarheden for NBR gummi er ret lang og især hvis det ikke udsættes for sollys.

Sammenlignet med NR gummi er NBR gummi mindre fleksibelt, men fortrinene indenfor kemisk modstandsdygtighed er NR gummi overlegent.

NBR gummi har en høj slidstyrke og under de rigtige forhold, holder produktet meget længe. Det kan bruges fra -15 – 90°C.

Anvendelsesmuligheder for den stærke NBR gummi

NBR gummi kan anvendes til slanger, pakninger og snor. Det bruges især på boreplatforme til Olieslanger, -pakninger og -snore. Men det er også en alsidig gummitype, der bruges i for eksempel fødevareindustrien og kosmetikindustrien, hvor det oftest bruges som pakninger.

Nitrilgummi klæber godt til metal og kan derfor bruges til kombinationsprodukter, hvor gummi vulkaniseres på metal.

Lad os hjælpe med valget af gummiprodukt

Olet Industrigummi A/S har mange års erfaring i gummiproduktion og vi sidder klar med professionel sparring og rådgivning, så du får det helt rigtige gummiprodukt. Vi svarer gerne på dine spørgsmål omkring nitrilgummi eller vores andre gummityper.