SBR gummi

SBR gummi er en syntetisk gummi og en af de mest brugte gummityper. Lad os hjælpe med at finde den helt rigtige gummitype til din opgave.

Kontakt os
SBR gummi har en meget høj styrke

SBR gummi kaldes også for Styrenbutadiengummi

SBR eller Styrenbutadien gummi er en af de mest brugte former for syntetisk gummi. SBR er holdbart, slidstærkt og formfast, når først det er behandlet.

SBR gummi måles ofte op i mod naturgummi, da de to typer deler mange egenskaber. Dog er SBR langt mere slidstærkt og holdbart, og har dermed efterhånden erstattet naturgummi.

Det bruges i mange forskellige industrier og til mange formål, og produceres i dag over hele verden. De største producentlande er Kina, USA, Japan, Sydkorea og Tyskland.

SBR gummi har en særdeles høj styrke.

Styrenbutadiengummi til mange formål

Styrenbutadiengummi bruges til mange formål, herunder produktion af bildæk, remme, slanger, kabelovertræk, gulvbelægning og isolering. SBR tåler bedre Ozon end Naturgummi, og har en langt bedre holdbarhed og slidstyrke. Typen anvendes også til vibrationsdæmpning og buffere. 

Gummitypen blev udviklet i Tyskland og USA under 2. Verdenskrig, da det var svært at skaffe nok naturgummi. Det fremstilles ved polymerisation af butadien og styren, deraf navnet, og vulkaniseres derefter med svovl. Der kan inden vulkaniseringen iblandes andre forstærkende fyldstoffer, for at styrke gummiblandningen.

SBR har en ringe modstandsdygtighed over for olie og brændstof, samt en dårlig vejrbestandighed. Den kan anvendes ved temperaturer mellem -25 – 90°C. 

Hjælp til valg af gummitype? Kontakt os i dag.

Vi er klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige gummitype til dit projekt. Vi tilbyder altid professionel sparring og rådgivning, med baggrund i vores mange års erfaring.