Silikone gummi eller VMQ - Slidstærkt og elektrisk ledende gummi

Silikonegummi bliver også kaldet VMQ. Denne type tåler høj varme og er bestandig for svage syrer og alkaliske opløsningsmidler. Lad os hjælpe med at finde den rigtige gummitype til opgaven.

Kontakt os
Silikonegummi kaldes også VMQ gummi og har suveræn temperaturbestandighed og kan indfaves i klare farver

Silikone Gummi er stabilt overfor kemikalier og temperaturer

Silikone gummi kommer i mange afskygninger og former og er stabilt overfor kemikalier og temperaturer. De fleste af os kende silikone i en eller anden form, fra vores hverdag. Det er nemlig et materiale der fås i utallige afskygninger, fra silikone brystimplantater til bageforme. 

Det er et meget holdbart materiale, som er let at fremstille og samtidig er meget stabilt over for kemikalier eller temperaturudsving. Af disse grunde er Silikone blevet et meget udbredt produkt, der benyttes i mange industrier og til mange formål.

Hvad er silikone gummi?

Silikone gummi findes i både flydende og fast form, som cellegummi og meget mere. Det blev skabt af Frederic Kipping, som også navngav produktet.  Det er et materiale der er lavet af Silicium, Ilt, Brint og Kulstof. Man betragter Silikone som et uorganisk polymer.

Silikone er blevet bearbejdet af adskellige andre i tidens løb og er eftertragtet i mange industrier.

Silikone gummis gode egenskaber

Silikone gummi har mange super gode egenskaber. Det har en stor træk- og rive styrke og en lang levetid. Samtidig kan Silikonegummi eller VMQ som det også kaldes, bruges både inde og ude, da det har en suveræn temperaturbestandighed, samt god ozon bestandighed. Den kan anvendes til temperaturer mellem -70 – 200°C, og fås i stort set alle farver og hårdhedsgrader. Silikone har også en stor elektrisk isolationsevne. Det er det nemmeste materiale at indfarve i klare farver og det har gode pakningsegenskaber.

Silikone gummi er en dyr gummi blanding, men de alsidige egenskaber betyder at materialet kan bruges til utallige formål.

Hos Olet Industrigummi A/S bruger vi silikonegummi i fast form og til både Sprøjtestøbning, Formpresning og transferstøbning

Anvendelsesmuligheder for VMQ gummi

Som det kan læses af ovenstående tekst, så har denne gummi utallige anvendelsesmuligheder. Da den også fås i en transparent udgave bruges den ofte til fødevarekontakt og i medicinalindustrien. Men også:

  • bilindustrien
  • energiindustrien
  • byggebranchen
  • kemiindustrien
  • tekstilindustrien
  • elektronikindustrien

bruger denne gummitype, til mange forskellige formål. Det bruges blandt andet til pakninger, til strimler og meget andet.

Silikonegummi kaldes også VMQ gummi

Lad os hjælpe med at finde den rigtige gummitype

Vi har mange års erfaring i produktion af gummiemner og valget af gummitype afgøres af formålet, miljøet og brugen af emnet. Vi står klar med professionel rådgivning, fra idé til færdigt produkt.

Vi svarer gerne på spørgsmål omkring Silikonegummi / VMQ gummi.