Sprøjtestøbning af gummiemner

Særdeles konkurrencedygtigt til større serier, sammenlignet med kompressionsstøbning.

Kontakt os
Sprøjtestøbning af gummiemner hos Olet Industrigummi A/S

Sprøjtestøbning af gummiemner – lav cyklustid

Sprøjtestøbning af gummiprodukter har den fordel at det i højere grad er en maskinel produktion, med et minimum af manuel håndtering. Samtidig er cyklustiden væsentlig reduceret sammenlignet med kompressionsstøbning. Derfor er sprøjtestøbning særdeles velegnet til større serier.

Ved denne støbemetode sikres der en meget høj kvalitet og ensartethed. Samtidig er der minimal kontakt til omgivelserne, hvilket betyder at gummiprodukterne er særlig velegnede til industrier og branche med høje krav til kvaliteten.

 

Fordele og ulemper ved sprøjtestøbning af gummiemner

Fordelene ved sprøjtestøbning af gummiemner er mange og der er få ulemper. Sprøjtestøbning er en støbemetode som er særdeles velegnet til støbning af emner, der stiller store krav til kvaliteten. Dette kan f.eks. være emner til medicinalindustrien eller højteknologisk produktion.

Da sprøjtestøbning sker ved at emnet støbes i et lukket system, hvor gummiet sprøjtes ind i formen under tryk, er der minimal kontakt til miljøet udenfor formen, og derfor minimal forurening af emnet.

Med flere kaviteter i hver form er der en meget høj og ensartet kvalitet i gummiemnerne. Samtidig kontrolleres hvert emne for kvalitet.

Fordelen ved sprøjtestøbning er yderligere at mere komplekse geometriske designs, med mange kaviteter, kan sprøjtestøbes forholdsvis automatisk, hvorved emneprisen bliver lavere. 

Gummi-metal emner kan med fordel sprøjtestøbes.

Ved mindre komplekse gummiemner bruges formpresning i stedet for.

 

Ved sprøjtestøbning af gummiemner kvalitetskontroleres emnerne

Hør mere om mulighederne

Hør mere om alle mulighederne i kundedesignede gummiemner.
Både gummiemner med indstøbt metal og gummiemner med indstøbt lærred.

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Dansk gummi i dansk kvalitet

Uanset formål og industri bruger vi dansk gummi i dansk kvalitet. Det sikrer at vi lever op til de høje krav for både fødevarer og kemikalie håndtering. De danskproduceret gummiemner er lavet i slidstærkt gummi og gummiblandinger.