TPU

TPU kan være et ekstremt fleksibelt og holdbart materiale. Lad os hjælpe med at finde den rigtige gummitype til opgaven.

Kontakt os
TPU gummi har utallige formål og meget gode egenskaber

Termoplastisk Polyurethan bliver også kaldet TPU

Termoplastisk polyurethan bliver også kaldet TPU og er et ekstremt fleksibelt og holdbart materiale. Dette materiale er broen mellem gummi og plast. Det har derfor de bedste egenskaber fra begge dele. Den sammensatte alsidighed gør gummitypen meget udbredt i en bred vifte af industrier til mange formål.

Materialet kan bruges både som blød teknisk plast eller som hård gummi. Det bruges ofte som styrkelse af andre materialer og kompositter.

Stærkt og fleksibelt TPU

TPU er stærkt og fleksibelt. Det har en god elasticitet og modstandsdygtighed over for belastninger som slid og olie. Materialehårdheden svinger mellem Shore30A til Shore 100A, hvilket gør det enormt alsidigt. Materialet kan blandes med andre stoffer eller forskellige forbindelser for at opnå egneskaber som for eksempel brandhæmning, biokompatibilitet eller klarhed, eller for at få et bestemt udseende. 

Fordele og ulemper ved TPU

TPU har en meget høj modstand mod slid, olie og træk, og har en høj elasticitet. Det kræver dog særlige produktionsbetingelser uanset hvilken metode der anvendes. Samtidig har nogle egneskaber kort holdbarhed. Det vil sige at nogle kombinationer af materialet har kortere holdbarhed end andre. Gummitypen bliver mørkt af ozon påvirkning, men har en god modstand mod stråling. Den farvning der sker ved Ozon påvirkning kan imødegås ved at indfarve materialet. Det er muligt at sterillisere materialet og det har meget gode mekaniske egenskaber. De materielle omkostninger er dog lidt højere end andre materialer. 

Anvendelsesmuligheder

Med sine alsidige egenskaber kan Termoplastisk polyurethan bruges til utallige formål. De mest almindelige formål er:

  • Fleksible slanger
  • Forseglinger
  • Værktøj til fødevareindustrien
  • Medicinsk udstyr

Vi hjælper gerne med valget af gummitype

Miljø, brug og udformning af gummiemnet har stor indflydelse på hvilken gummitype der egner sig bedst. Derfor står Olet Industrigummi A/S klar med professionel sparring hele vejen fra idé til færdigt produkt. Så spørg løs.