Transferstøbning - manuel sprøjtestøbning

Transferstøbning er en mellemting mellem kompressions- og sprøjtestøbning og kaldes ofte for manuel sprøjtestøbning

Kontakt os
Transferstøbning hos Olet Industrigummi A/S

Transferstøbning til mere komplicerede emner

Transferstøbning egner sig især godt til geometrisk komplicerede emner både med og uden metalindlæg.

Hvor kompressionsformning typisk har en lang vulkaniseringstid og relativ meget håndtering, så er transferstøbning lidt kortere vulkaniseringstid. Det giver også mulighed for lidt tykkere emner.

Hvad er transferstøbning?

Transferformning er en mellemting mellem kompressionsstøbning og sprøjtestøbning. I stedet for at placere rågummiet direkte i formens kaviteter, som ved kompressionsstøbning, placeres rågummiet i transferpressens kammer og hvorefter rågummiet presses ved hjælp af et stempel igennem flydekanalerne ud i kaviteterne.

En form til transferstøbning har normal vis flere kaviteter og anvendes typisk ved mere geometrisk komplicerede emner både med og uden med metalindlæg.

Der er stadig manuelt arbejde ved denne proces, men gummiet sprøjtes ind i formens flydekanaler med maskinens stempel og derved kan der fremstilles gummiemner som er mere komplekse i geometrien.

Lad os hjælpe med at finde den rigtige støbemetode

Olet Industrigummi A/S har haft gummiproduktion siden 1947 og besidder derfor mange års erfaring med at rådgive kunder til den bedste løsning.

Kontakt os gerne for en snak om dit næste projekt.

Dansk producerede gummiemner

Alt vores produktion foregår i Danmark. Det har vi valgt for at kunne sikre at vi altid leverer en høj og ensartet kvalitet af gummiemner. Det er også vigtigt for os, at vi kan levere til tiden og sikre vores kunder en høj leveringssikkerhed.